Yaşam

Sürpriz Sonla Beyninizi Yakacak Ve Sonunu Tahmin Etmeyeceğiniz 25 Film

O sinemaları hepimiz biliyoruz; Her şey yolunda giderken bir anda ekran kararıyor ve ‘Bitti mi?’ kendimize soruyoruz. Bazı sinemalar var ki, bir son dakika sürpriziyle adeta üzerimize soğuk su gibi çarpıyor. Bu sinemaların tahmin edemeyeceğiniz, şaşırtacağınız ve muhtemelen kafanızı karıştıracak finalleri sizi ekranın önüne kilitleyecek.

İşte beklenmedik sonlarıyla sizi şaşırtacak o filmler! ?

Kaynak: Sinemalarla ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

25. Öldürme Listesi, 2011

imdb: 6.4

Özet Jay, otoriter ve alıngan karısı Shel ve uyku vakti geldiğinde babasıyla oyun oynamayı tercih eden yedi yaşındaki oğlu Sam ile banliyöde şirin bir konutta yaşayan eski bir askerdir. Sekiz ay önce Irak’ta geçirdiği bir kazanın ardından evine dönen Jay, ailesiyle sorunlar yaşar.

oyuncular: Neil Maskell, MyAnna Buring, Harry Simpson

Müdür: Ben Wheatley

24. İyi Geceler Anne, 2014

imdb: 6.7

Özet : 9 yaşındaki İkizler, estetik operasyon geçirdikten sonra yüzü sargılı olarak eve dönen annesinin gerçek annesi olup olmadığından şüphe etmeye başlar. Ancak kasabadan uzakta, ormanlık bir alandaki evlerinde onlara yardım edecek kimse yoktur.

oyuncular: Lukas Schwarz, Elias Schwarz, Susanne Wuest

Müdür: Severin Fiala, Veronika Franz

23. Yetim, 2009

imdb: 7.0

Özet : Bebekleri anne karnında iken hayatlarını kaybeden Kate ve John büyük bir travma yaşadılar. Hayatları perişan olan çift bir çıkış yolu bulmalıdır. Bu trajik olay hem evliliklerini hem de Kate’in kırılgan ruh halini olumsuz etkilemiştir, çünkü Kate geçmişinden gelen kabusların ve şeytani ruhların pençesindedir.

oyuncular: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman

Müdür: Jaume Collet-Serra

22. Sis, 2007

imdb: 7.1

Özet : David Drayton ve küçük oğlu Billy, başka bir dünyadan gelmiş gibi görünen kasabanın üzerine garip bir sis tabakasının düşmesi üzerine endişe ve panik içinde süpermarkete sığınan kasaba halkındandır. Yoğun ve karanlık siste bazı gizemli yaratıkların gizlendiğini ilk fark eden David oldu.

oyuncular: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden

Müdür: Frank Darabont

21. Kırılmaz, 2000

IMDb’si:7.3

Özet: Korkunç bir tren kazasını yara almadan atlatan adam, bir anda insanların ilgi odağı haline geldi. Bu doğaüstü durumun açığa çıkması, kurtulan David Dunn’ın kendisiyle ilgili bazı gerçekleri keşfetmesinin yolunu açar. Bu olurken, David’le tanışmak isteyen bir çizgi roman uzmanı, iki adamı birbirine bağlayan tuhaf bir denkleme dayanan olağandışı durum hakkında bir teoriye sahiptir.      

Oyuncular:Bruce Willis, Samuel L.Jackson, Robin Wright

Müdür:M. Night Shyamalan

20. Kimlik, 2003

imdb: 7.3

Özet : Yıkıcı bir kasırga, dış dünyayla tüm iletişimi keser ve on yabancı yabancı bir otele sığınmak zorunda kalır. Kaynağını anlayamadıkları cinayetler başlar. Hepsini teker teker öldürmeye kararlı bir güç.

oyuncular: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet

Müdür: James Mangold

19. Diğerleri, 2001

imdb: 7.6

Özet : Eşini savaşta kaybeden Grace, güneş ışınlarına karşı hassas olan iki çocuğuyla birlikte büyük bir konakta yaşamaktadır. Perdelerin her zaman sımsıkı kapalı tutulduğu konutu üç kişi ziyaret eder: yaşlı bir kadın ve bir adam ve dilsiz bir genç kız. Evi idare edecek yardımcılar arayan Grace, bu kişileri işe alır ve onları çocuklarının iyiliği konusunda uyarır. Öte yandan, Grace’in kızı Anne, evde onlarla birlikte Victor adında bir çocuğun yaşadığına inanmaktadır.

oyuncular: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan

Müdür: Alejandro Amenabar

18. İçinde Yaşadığım Deri, 2011

imdb: 7.6

Özet : Bir kazada vücudu yanan karısını yanık görüntüden kurtarmak için yeni bir cilt yaratmaya çalışan Dr. Robert Ledgard, domuz-insan kanının karışımından elde ettiği bir deri üretiyor. Kocasının onun yanmış bedenini görünce intihar etmesi ve küçük kızlarının buna tanık olması üzerine ağır depresyon geçiren aile gereğince duyarlı hale geldi.

oyuncular: Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet

Müdür: Pedro Almadovar

17. İlk Korku, 1996

imdb: 7.7

Özet : Kendine güvenen başarılı avukat Martin Vail, bir piskopos cinayeti davasında yargılanan ve cinayet mahallinden kaçarken yakalanan Aaron’u savunmaya karar verir. Medyanın da odağı bu davada. Dava ayrıca bazı yolsuzlukları da ortaya çıkarabilir ve davanın savcısı Martin’in eski kız arkadaşıdır.

oyuncular: Richard Gere, Laura Linney, Edward Norton

Müdür: Hoblit Gregory

16. Kefaret, 2007

IMDb’si:7.8

Ders: On üç yaşındaki Briony Tallis, ablası Cecilia ve hizmetçilerinin oğlu Robbie’nin gizlice flört etmelerine tanık olur. Çocuğun zihni gördüklerini yanlış yorumlayacak ve bu yıllarca sürecek büyük bir trajediye neden olacaktır. O andan itibaren kaderleri bir daha asla toparlanamayacak kadar trajik bir biçimde birbirine bağlanan bu üç kişi, farklı biçimlerde hak etmedikleri bir kefaretin kurbanı olacaklardır.

Oyuncular:Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Steward, Kate Bosworth

Müdür:Richard GlatzerWestmoreland olarak

15. Defol, 2017

imdb: 7.8

Özet: Chris, kız arkadaşı Rose ile uzun mesafeli bir bağı olan bir gençtir. Bir gün Rose, Chris’i hafta sonu kaçamağı için ailesinin evine davet eder. Rose’un annesi Missy ve babası Dean de onlara katılır. Chris, Rose’un ailesinden gelen olumlu tepkiye ilk başta şaşırsa da tüyleri diken diken olur. Çünkü dönem gereği beyaz ile siyahi arasındaki bağ sıcak karşılanmıyor.

Oyuncular:Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford

Müdür:Ürdün Kabuğu

14. Varış, 2016

imdb: 7.9

Özet : Uzaydan gelen dünya dışı yapılar dünyanın farklı noktalarına iner. Dilbilimci Dr. Louise Banks ve grubu, uzaylıların gelişini çözmeye çalışır. Uzaylılar bir tehlike mi yoksa barışçıl amaçlarla mı geldiler?

oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

Müdür: Denis Villeneuve

13. Maymunlar Cehennemi, 1968

imdb: 8.0

Özet : Bir grup astronot, çok uzun bir yolculuğun sonunda uyanır ve bilinmeyen bir gezegene iner. Burada konuşamayan ilkel mağara insanlarıyla konuşan, avlanan ve insan yerine medeniyet kuran maymunlar yaşıyor.

oyuncular: Charlton Heston, Roddy McDowall, Kim Hunter

Müdür: Franklin J. Schaffner

12. Kayıp Kız, 2014

imdb: 8.1

Özet : Eski bir yazar olan Nick ve eşi Amy’nin evlilik yıldönümlerinde Amy ortadan kaybolur ve evlilikleri bir gizem haline gelir. Nick, şüpheli davranışlarından dolayı bir numaralı şüpheli olur. Amy, ölmek ya da canlı bulunmak için ilham arayan dünyanın gözleri önünde medya çılgınlığının övülen aracı haline gelir.

oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Müdür: David Fincher

11. Milyon Dolarlık Bebek, 2004

imdb: 8.1

Özet : Frankie Dunn, ringde geçirdiği yıllar boyunca olağanüstü dövüşçüler yetiştirdi. Boksörlerine verdiği en değerli ders, kendi hayatı için gerekli gördüğü her şeyden önce kendini korumaktır.

oyuncular: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman

Müdür: Clint Eastwood

10. Shutter Adası, 2010

imdb: 8.2

Özet : İki adli polis memuru, Teddy ve Chuck, bir akıl hastasının ortadan kaybolmasının ardından tehlikeli akıl hastalarının tedavi edildiği Ashecliffe Hastanesini araştırmakla görevlendirilir. Zamanla işler karmaşıklaşır ve rüya ile gerçek arasındaki sonlar zorlanır.

oyuncular: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo

Müdür: Martin Scorsese

9. Altıncı His, 1999

imdb: 8.2

Özet : Bir çocuk psikiyatristi olan Dr. Crowe, yıllar önce bir kriz geçirdi ve hayatı değişti. Son hastası olan 6 yaşındaki Cole Sear’ın bir sırrı vardır. Çok az insanın sahip olduğu bir yetenekle kutsanmış ya da lanetlenmiştir: ölmüş ama huzur bulamamış insanların hayaletlerini görür ve onlarla konuşur.

oyuncular: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette

Müdür: M. Night Shyamalan

8. İhtiyar, 2003

imdb: 8.4

Özet : Oh Dae-su, bir gün kendini küçük, karanlık bir hücrede bulur. Kim tarafından ve neden kapatıldığı bilinmeyen hücresindeki küçük televizyon dünyayla tek bağlantısıdır. Haberlerde eşinin öldürüldüğünü duyunca olayla bağlantısı olduğu düşünüldüğü için kapatıldığını anlar. 15 yıl sonra özgürlüğüne kavuşan adam, ailesini öldürenleri bulmaya ve kendisini oraya hapsedenlerden intikam almaya karar verir.

oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong

Müdür: Park Chan-wook

7. Hatıra, 2000

imdb: 8.4

Özet : Leonard Shelby değerli bando elbiseleri giyiyor, son teknoloji bir Jaguar kullanıyor ama aynı zamanda ucuz, bilinmeyen motellerde kalıyor ve her zaman nakit ödüyor. Başarılı bir iş adamına benziyor ama Leonard’ın tek işi karısına tecavüz edip öldüren adamdan intikam almak. Katilin belirlenmesinde büyük bir zorlukla karşılaşır. Leonard’ın nadir görülen, tedavi edilemez bir hafıza kaybı bozukluğu var. Leonard 15 dakika önce ne olduğunu, ne yaptığını, nereye ve neden gittiğini bilmiyor.

oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

Müdür: Christopher Nolan

6. Sapık, 1960

imdb: 8.5

Özet : Sevgilisiyle buluşmayı planlayan Marion, şiddetli yağmur nedeniyle geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otele girer girmez tuhaf şeylerin döndüğünü fark eden Marion, uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman’ın kişiliğiyle ilgili sorunları olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenince sohbeti kısa kesmeye ve odasına gidip duş almaya karar verir ve işler gelişir.

oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

Müdür: Alfred Hitchcock

5. Ayrılanlar, 2006

imdb: 8.5

Özet : Genç çaylak Billy Costigan’a, Costello’nun çetesine sızma görevi verilir. Billy, Costello’nun güvenini kazanmaya çalışırken, başka bir genç polis olan Colin Sullivan, eyalet polis gücünün saflarında yükseliyor. Üstlerinin bilmediği şey, Colin’in Costello için çalıştığı ve suçlu işvereninin her zaman polisten bir adım önde olmasını sağladığıdır. Billy ve Colin her zaman düşman tarafından yakalanma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

oyuncular: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson

Müdür: Martin Scorsese

4. Prestij, 2006

imdb: 8.5

Özet : 19. yüzyılın sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili karısı Julia McCullough ve Alfred Borden bir sihirbazın hem arkadaşları hem de yardımcılarıdır. Julia bir gösteri sırasında öldüğünde, Robert onun ölümünden Alfred’i sorumlu tutar ve ikisi düşman olurlar.

oyuncular: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson

Müdür: Christopher Nolan

3. Yedi, 1995

imdb: 8.6

Özet : Bir seri katil 7 büyük günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürür. Hristiyan inancına göre yedi ölümcül günah kibir, açgözlülük, şehvet, kıskançlık, oburluk, yıkıcılık ve tembelliktir.

oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey

Müdür: David Fincher

2. İmparatorluk Karşılık Veriyor, 1980

imdb: 8.7

Özet : Dead Star’ın yok edilmesinden sonra, İmparatorluk güçleri Asileri kovalamaya devam ediyor. İsyancı güçlerin buz gezegeni Hoth’ta yenilmesinin ardından; Luke, Cumhuriyet’in düşüşünden beri Dagobah gezegeninde saklanan Jedi ustası Yoda ile çalışmaya başlar.

oyuncular: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

Müdür: Irvin Kershner

1. Dövüş Kulübü, 1999

imdb: 8.8

Özet : Sinemanın ana karakteri, sıradan hayatının girdaplarında bunalıma giren bir sigorta müfettişi olan Jack, kanser olmadığı halde uykusuzluk ve uykusuzluğu yenmek için kanser hastalarına manevi destek sağlayan terapi setlerine katılır. hayatlarına anlam katmak. Orada Marla Singer adında bir kızla garip bir ilişki kurar. Bir iş gezisinden dönerken Tyler Durden adında eksantrik bir karakterle tanışır. Durden, Jack’in olmak isteyip de olamadığı adam gibidir. Tyler’ın girişimleriyle bir yer altı etkinliği olarak başlayan Dövüş Kulübü, Jack’in hayatında yeni kapılar aralayacaktır.

oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Köfte

Müdür: David Fincher

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler