Teknoloji

Mart 2023’te Switch konsoluna gelecek oyunlar

 
Her ay olduğu gibi mart ayında da birçok Switch oyunu çıkacak. Mart ayında çıkacak anahtar oyunları arasında Pronty, Have a How Many Deaths, Remnant: From the Ashes ve daha fazlası yer alıyor.
 
İşte Mart 2023’te çıkacak Switch oyunları
 
– Pronty (7 Mart – Anahtar: Platform, eylem)
 
 
 
18Light Game Ltd., FunZone Games tarafından geliştirilen ve 18Light Game Ltd., CE-Asia, Joy Brick, Mayflower Entertainment grupları tarafından yayınlanan aksiyon platform oyunu Pronty, 7 Mart’ta Switch konsollarına geliyor. , su altında harika bir macera bizi bekliyor olacak. Oyunda her türlü düşmanla karşılaşacağız ve bu düşmanları yenmek için kendi marifetlerimizi ve özelliklerimizi kullanabileceğiz. Oyunda kullanabileceğimiz çok çeşitli yaratıcılık ve yetenekler olacak. Bu yeteneklerin ortasında kendimizi korumak için savunma kalkanı, gelen saldırılardan hızla kaçmak için depar atma yeteneği, düşmanlara saldırmak için mızrak fırlatma becerisi ve daha fazlası yer alır. Bunların dışında birçok özellik ve beceriyi tekrar kullanabiliriz.
 
Bu sualtı yapımında farklı su altı atmosferleri ve dahası bizleri bekliyor olacak. Oyunda yeniden keşif unsurlarının yanı sıra aksiyon ve dövüş unsurları, boss savaşları ve dahası bizlere aktarılıyor. Oyunda su altı bölgesinin sırlarını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz ve keşfedilecek birçok yer bulabiliyoruz.
 
Pronty oyunu, birçok yerden aşina olduğunuz, deniz altındaki büyük ve gizemli uygarlık olan Atlantis’in beşiğinde geçiyor. Bu Atlantis’in sırlarını ortaya çıkarmak, buradaki tehlikeleri aşmak ve mutant deniz canlılarını ortadan kaldırmak bizim görevimiz. Buradaki canlıların neden mutant hale geldiklerini ve neden bu kadar agresif ve agresif davrandıklarını öğrenmeye çalışıyoruz.
 
 
 
Oyunda bu şehri ve medeniyeti savunurken bir yandan da çeşitli sırları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Mızrak kullanabilen ve çevik hareketleriyle öne çıkan karakteri kontrol ettiğimiz bu oyunda çok çeşitli deniz canlılarıyla karşılaşıyoruz. Bu çeşitli deniz canlılarının ortasında, sadece ağızlardan oluşan garip mutant yaratıklar, solucanlara benzeyen ama solucanlar kadar olmayan garip yaratıklar ve daha fazlası var. Oyunda karşımıza ismi belli olmayan düşmanlar çıkıyor ve onları yenmeye çalışıyoruz.
 
Oyun, mızraklı bir aksiyon savaş sistemine sahiptir. Bunun dışında platform elemanları oldukça fazla yer kaplıyor. Platform ve aksiyonun yanı sıra oyunda şiddetli parkur unsurları da var. Bu parkur unsurları reflekslerimizi kullanabileceğimiz şekilde karşımıza çıkıyor yani oyunda (boss savaşlarında) sağa sola veya yukarı aşağı hareket etmemiz gereken tuzaklarla dolu bir bölgeye giriyoruz. Bu tarz, oyunda tuzaklarla dolu alanlarda bulunur. Burada reflekslerimizi kontrol etmemiz ve hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Örneğin gerçek basınçlı su aşağıdan yukarıya doğru vurulur ve bunlardan kaçmak için zamanlamayı korumak ve karakterimizi kontrol etmek gerekir.
 
Oyunda alışılagelmiş mutantların yanı sıra boss savaşları da bulunuyor. Boss savaşları yani işveren savaşları diyebileceğimiz bu tarz anlar bu oyunda büyük yer kaplıyor. İşveren savaşları çok dikkat çekiyor. İşverenlerin karşı koymak için yapacakları saldırıları öğrenmek bizim için çok değerli. Bu nedenle her işverenin farklı bir yaşam çubuğu ve özelliği vardır. Bu özellikleri öğrenmeli, atılımlarını aklımızda tutmalı ve reflekslerimizi konuşturmalıyız. İşveren savaşları, normal düşmanlardan daha şiddetli ve aksiyon dolu.
 
 
 
Pronty oyununda ayrıca bir beceri yükseltme mekaniği var. Büyük sualtı uygarlığını keşfedip buradaki mutantları yenmeye çalıştığımız bu yapımda kontrol ettiğimiz karakterin marifetini ve özelliklerini artırabiliyoruz. Bu sayede hem mutantlara hem de işverenlere karşı çok daha etkin duruyoruz. Yükselteceğimiz yetenekler arasında gücümüzü artırmak, hızımızı artırmak ve daha fazlası var. Yeni yeteneklerin ve yükseltmelerin kilidini açabileceğimiz bu oyunda farklı bölgeler, atmosferler ve görünümler bizi bekliyor olacak. Su altında keşfettiğimiz bu yapımda reflekslerimizi konuşturabileceğimiz tarzda hem platform unsurları hem de aksiyon unsurları, beceri ve maharet mekanikleri ve işveren savaşları var.
 
Bir yandan kayıp uygarlık Atlantis’i keşfedip, diğer yandan mutant yaratıklarla savaştığımız bu oyunda asıl amacımız yukarıda bahsettiğim gibi bu mutant yaratıkların nereden ve neden geldiğini bulmak. Bu kadar agresif ve agresif mutantların ortaya çıkmasının bir sebebi olmalı. Dolayısıyla biz de bu sebebi araştırıyor ve bu kayıp medeniyeti korumaya çalışıyoruz. Korumaya çalıştığımız bu medeniyetle birlikte kendi yeteneklerimizi geliştirebilir ve güçlendirebiliriz. Oyunda çok çeşitli yetenekler ve yaratıcılıklar var. Bu marifetleri stratejimize göre belirleyebilir ve kullanabiliriz. Bu sayede her oyuncu bu oyunda farklı stratejiler uygulayabilir ve farklı deneyimler kazanabilir.
 
Oyunda dövüş sırasında farklı doğal efektler, patlamalar ve çatlaklar karşımıza çıkıyor. Bu, oyuncular tarafından beğenilen ve dikkat çeken bir eşyadır. Oyunda birçok farklı işveren savaşı, çekici mutant yaratıklar, çeşitli atmosferler ve dahası bizlere sunuluyor.
 
 
 
Büyük bir maceraya atılacağımız bu yapımda fonda da vazgeçilmez müzikler yer alıyor. Bu müzikler sayesinde oyuna kendimizi daha çok adapte edebiliyor ve daha da derinleştirebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğim itemler ve özellikler dışında oyunda çeşitli modlar da yer alıyor. Bu modların ortasında ise Boss Rush isimli bir mod bulunuyor. Bu mod sayesinde işveren savaşlarına tanık olabiliyoruz. Bunun dışında geliştirici ekibe göre farklı güncellemeler ile oyunu tekrar tekrar oynama şansımız olacak. Yani oyun tekrar oynanabilirlik açısından bize izin verecek. Bunun dışında bu özellikleri de içerecektir.
 
Eski tarz platform oyunlarını anımsatan bu yapımda güçlü bir deneyim bizleri bekliyor olacak. Yani kolayı seven oyunculara hitap etmeyen yapısı ile ön plana çıktığını söyleyebilirim. Oyun güçlü yapılar, şiddetli bölgeler ve şiddetli işveren savaşları sunuyor. Bu nedenle oyunda sürekli tetikte olmamız ve reflekslerimizi canlı tutmamız gerekiyor. Oyunda aniden ateş edebilen mutant yaratıklar var, bunun dışında sürekli sağlı sollu yapacağımız işveren savaşları var ve dahası da bizlere sunuluyor. Bu nedenle, oyunda her zaman aktif olacağız ve her zaman ileriye doğru hareket edeceğiz ve önümüzde koridorları ve alanları temizlemeye çalışacağız.
 
 
 
Bu prosedürel aksiyon platform ve keşif oyunlarını beğendiyseniz bu üretime bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten PC platformunda yayınlandı. 7 Mart’ta Switch konsoluna çıkacak. Switch konsolundan çıkar çıkmaz dilediğiniz yerden oynayabileceksiniz. Taşınabilir konsolu Switch ile seyahat ederken veya dinlenirken bu prodüksiyona göz atabilir ve deneyimleyebilirsiniz. Oyun şu anda Steam platformunda 99 TL’den satışta. 1.8 GB boyutuna sahip olan bu yapım, Switch’te 13.49 dolar fiyat etiketine sahip. Oyunu Switch sayfasından hemen ön sipariş verebilirsiniz. Oyunu çıktığı gün kütüphanenize ekleyebilir ve indirmeye başlayabilirsiniz.  
 
Oyun bize tek oyunculu bir yapı sunuyor. Ayrıca İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca, Korece, Portekizce, Rusça, Basitleştirilmiş Çince ve Klasik Çince’yi destekler.
 
– Küçük Cadı Nobeta (7 Mart – Anahtar: aksiyon, ruh benzeri)
 
 
 
Pupuya Games tarafından geliştirilen ve Pupuya Games, SimonCreative, Justdan tarafından yayınlanan aksiyon macera ruhları benzeri bir oyun olan Little Witch Nobeta, 7 Mart’ta Switch konsoluna geliyor. yol boyunca ilerleyebilecek, çeşitli koridorları aşabilecek ve karşısına çıkan düşmanları yenebileceksiniz. Solus benzeri yapımlara benzeyen bu oyun 3D aksiyon macera oyunudur. Daha önce PC platformuna çıkan bu yapım, şimdi de Switch konsollarına gelmeye hazırlanıyor. Switch konsolları söz konusu olduğunda, seyahat ederken ve boştayken, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde oyun deneyimi yaşayabileceksiniz.
 
Oyunda küçük cadı olan bir kız karakterini kontrol edeceğiz, çevreyi keşfedip çeşitli sırları ortaya çıkarabileceğiz. Bu dünyada arka planda bir hikaye anlatılacak ve bu hikaye kapsamında büyük bir macera bizleri bekliyor olacak. Hikaye ilk etapta kendini belli etmeyecek daha sonra ilerleyen bölümlerde yavaş yavaş hikayeye açılacak bu da merakımızı daha da artıracak.
 
Little Witch Nobeta oyunu boyunca sürekli ilerleyip çeşitli koridorlara, zindan tarzı yapılara giderek burada karşımıza çıkan çeşitli bulmacaları ve tehlike öğelerini ortadan kaldırmaya çalışacağız. Bilinmeyeni keşfederek, gerçekten harap olmuş kalelere ilerleyebileceğiz ve ruhlara karşı savaşabileceğiz. Oyunda farklı sihirli eşyalar, yetenekler ve özellikler olacak. Ayrıca amansız bir savaş deneyimi de bizleri bekliyor olacak.
 
 
 
Japon sanat tarzını yansıtan bu oyun anime tarzı görseller, anime tarzı düşmanlar ve bölgeler içeriyor. Bundan dolayı bu şekil görsel ve sanatsal tarzı benimseyen ve sevenler için çok ideal bir yapım diyebilirim. Öte yandan ruhlar gibi bir yapım olduğu için bize güçlü bir atmosfer ve dünya sunacak. Oyunda her zaman farklı düşman türleri ile savaşacaksınız ve bu düşman türlerinin her biri farklı özelliklere ve becerilere sahip olacak. Bu özellikleri ve becerileri aklımızda tutmalı, ileri atılmalı ve onları yenmeliyiz.
 
Oyunda gerçekten bilinmeyene yolculuk yapabileceğiz ve çeşitli sırları açığa çıkarabileceğiz. Oyundaki düşmanları hafife almak oyuncular olarak yapacağımız en büyük hatalardan biri olacaktır. Dolayısıyla oyunun görsellerine aldanmayın ve bu anime formatındaki görsellere göre güçlü savaşlar ve yapılar bizleri bekliyor olacak.
 
Bu yapımda her zaman çevreyi keşfedebileceğiz, bu başıboş düşmanların neden buraya geldiklerini öğrenip agresif davranabileceğiz ve savaşlarda avantaj elde etmek için kendi yeteneklerimizi ve büyülerimizi kullanabileceğiz. Keşfettiğimiz eşyalar ile birlikte düşmanların karşısına daha güçlü bir şekilde çıkabileceğiz ve düşmanlara karşı çeşitli dövüş stilleri uygulayabileceğiz.
 
Sahip olduğumuz bu özelliklerin dışında yukarıda da belirttiğim gibi arka planda bir hikaye anlatılacak ve bu hikaye hem orta sahneler hem de karakterler arası diyaloglarla bize aktarılmaya çalışılacak. Oyunda aksiyon ve dövüş unsurlarının yanı sıra keşif unsurlarının yanı sıra bulmaca unsurları da bulunacak. Yani bir zindana veya bir bölgeye girdiniz ve bu bölgede çeşitli platform ve puzzle öğeleri olacak. Bir kapıyı açmak için çeşitli sıçramalar yapmamız gerekecek ve burada kapıyı açmak için çeşitli saldırılar yapmamız gerekecek. Bu nedenle oyunun zaman zaman bize bulmaca ögeleri sunduğunu söyleyebilirim.
 
 
Little Witch Nobeta oyununda karşılaşacağımız düşman baskınlarından kaçmak için çeşitli sıçramalar yapabiliyoruz bunun dışında onların baskınlarını göz önünde bulundurmak ve nasıl saldırdıklarını öğrenmek bu oyunda çok değerli. Oyunda düşman saldırılarına karşı kendimizi sağa sola atabiliyor, bu konuda çevik davranabiliyor ve zamanlamayı tam tutarak karşı atak yapabiliyoruz. Bu, düşmanları yenmenin en değerli ve en kolay yollarından biridir. Bunun dışında eğer zamanlamayı doğru yapamazsak ve saldırılardan kaçamazsak temelde hızlı bir şekilde yenilebiliriz.
 
Oyunda farklı dövüş stilleri bulunuyor. Bu dövüş tarzlarının ortasında hem yakın dövüş hem de uzaktan dövüş yani büyü yapabileceğimiz bir yapı var. Yakın dövüşte düşmanlara yakından saldırabiliyoruz ve büyü becerisi ile uzaktan saldırarak düşmanların sağlığını düşürmeye ve ortadan kaldırmaya çalışabiliyoruz.
 
Oyunda uzaktan atabileceğimiz büyüleri şarj edebiliyor ve bu formda vereceğimiz hasarı artırabiliyoruz. Dilersek kısa kısa şutlarla daha az hasar vererek onları her zaman rahatsız edebiliriz. Bunun dışında bize zindan temizleme tarzı bir yapı sunan bu oyunda çevreyi keşfedip temizlemeye çalışabiliyoruz. Bulmaca çözme öğeleri de içeren bu yapımda bir yandan düşmanlarla uğraşırken diğer yandan da çözdüğümüz bu bölgenin bulmacalarını çözüp bir sonraki aşamaya geçmeye çalışacağız. parça.
 
 
 
Oyunda çeşitli yıkık kalelere ilerleyip bu kaleye girip inceleyebileceğimiz bölümlere adım atabiliyoruz. Karanlık bir yapıya sahip olan bu oyunda asamızı elimize alıp etrafımızı biraz aydınlatabiliyoruz ve etrafı biraz aydınlatabiliyoruz. İlerlememizi sağlayan şey budur. Oyunda karakterimizi özelleştirebileceğimiz çeşitli eşyalar bulunuyor ve dilersek şapka da takabiliyoruz. Karşılaşacağımız düşman türlerinin ortasında kalkanlı ve kılıçlı düşmanların yanı sıra uzaktan büyü yapan mutantlar ve daha fazlası bulunuyor.
 
Bunların dışında oyunda işveren savaşları diyebileceğimiz çeşitli yaratıklar karşımıza çıkıyor. Saldırılarını öğrenmek ve onlara saldırmak gerekir. Bu nedenle her işverenin kendine has özellikleri ve yaşam çıtası vardır. Onları yenmek için saldırı tarzlarını öğrenmeye çalışmak ve aklımızı korumak gerekiyor. Atılımlardan kaçınarak doğru zamanda saldırmak bu oyunda çok değerli.
 
Anime benzeri bir yapıya sahip olan bu oyun, Souls benzeri bir yapı benimsemiş. Yani bu tarz yapımları seviyorsanız ve her zaman düşmanları alt etmeyi seviyorsanız bu oyuna bir göz atabilirsiniz. Oyun şu anda Steam platformunda 89 TL’den satışta. 7 Mart’ta Switch konsollarına geliyor. Şu anda ön sipariş için mevcut olan bu üretilmiş Switch konsollarının fiyatı 49,99 ABD dolarıdır. Dilerseniz oyunu bundan böyle Switch konsolunuzda oynamak için ön sipariş verebilir, kitaplığınıza ekleyebilir ve çıktığı gün indirebilirsiniz.
 
 
 
1.9 GB boyutuna sahip olan bu oyun İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dil seçenekleriyle satışa sunulacak. Tek oyunculu bir yapı sunan bu oyunda güçlü düşmanlar, bulmaca unsurları, aksiyon ve dövüş unsurları ve dahası bizlere sunulacak.
 
– Ib (9 Mart: Geçiş, korku, macera)
 
 
 
Kouri tarafından geliştirilen ve PLAYISM tarafından yayınlanan 2D korku macera oyunu Ib, 9 Mart’ta Switch konsollarına geliyor. Yandan görünüşlü bu gerilimli macerada çevreyi keşfedecek, sırlarla dolu olayları ortaya çıkaracak ve gizemli bir maceraya atılacağız. macera. Oyunda genç bir kızı denetleyeceğiz ve bu genç kızın ailesiyle birlikte sanat galerisini ziyaret ettiğini göreceğiz. Ancak bu galeriyi ziyareti sırasında eserlerini incelerken garip bir olay yaşanacak ve bu garip olaydan sonra bir anda yalnız olduğumuzu anlayacağız. Burası işlerin başlayacağı yer.
 
Yalnız olduğunu öğrenen genç kız bir anda etrafına bakınacak ve ailesini arayacaktır. Ama ne ailesi ne de bir başkası burada olmayacak. Hem eserlerde hem de müzede bir değişiklik olacak. Bundan dolayı bu galeri her zaman değişmeye başlayacak, vahim olaylar olmaya başlayacak ve üstelik bu macera giderek daha tuhaf bir hal alacaktır.
 
Oyundaki bu gerilim dolu atmosferde bu sanat galerisini gezeceğiz, etraftaki olayları anlamaya ve düşünmeye çalışacağız. Yine etrafta bulduğumuz çeşitli nesneleri inceleyebileceğiz, farklı nesneleri ve nesneleri keşfedebileceğiz. Bunun yanı sıra doğal olarak asıl amacımız bu sanat galerisinden çıkmak olacaktır. Bu vesileyle sanat galerisinden çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve buradan çıkmak için etrafı keşfetmeye çıkacağız.
 
 
 
Keşfetme unsurlarının ön planda olduğu ve geri planda gerilim atmosferinin bizlere sunulduğu bu oyunda adetten bir şekilde buradan çıkmak, öncelikle neler olup bittiğini anlamak zorunda kalacaksınız. Bu nedenle karşımıza çıkan nesneleri inceleyeceğiz, bu nesnelerin neler olduğuna karar vereceğiz ve bu nesnelerle oluşan tuhaflığı ortaya çıkarmaya çalışacağız. Objeleri incelerken sanat galerisi değişmeye başlayacak ve bizlere çeşitli tuzaklar sunulmaya çalışılacaktır. Bu nedenle hem bu tuzakları etkisiz hale getirmek hem de buradan kaçmak için çeşitli maceralara atılacağız.
 
Bu yandan görünüşlü macera gerilim oyununda birçok bulmaca bizi bekliyor olacak.
Çözmemiz gereken bulmacalarla birlikte bu sanat galerisi her zaman değişmeye başlayacak. Bu piksel sanat üretimi, kolay kontrollere sahip olacak ve bu kolay kontroller sayesinde tüm oyuncular hızlı bir şekilde oynayabilecek. Oyunda farklı sonlar olacak. Bu uçlara gidebilmek için oyun içerisinde zaman zaman mutlaka çeşitli seçimler yapmamız olağan bir durum. Bu çeşitli seçimlerin ardından çok farklı sonlar bizleri bekliyor olacak. Dolayısıyla bu oyunda her oyuncu farklı sonlara ulaşabilecek ve her oyuncu bu oyunda farklı deneyimler yaşayacak.
 
Oyunda çözülmesi gereken bir gizem, ortadan kaldırılması gereken çeşitli tehlikeler, çözülmesi gereken tekrar eden bulmacalar ve dahası bizleri bekliyor olacak. Oyunda yine toplayabileceğimiz çeşitli eşyalar, etkileşim kurabileceğimiz çeşitli nesneler ve konuşabileceğimiz farklı karakterler olacak. Bunlar sayesinde bir yandan burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacak bir yandan da kurtulmanın yollarını aramaya başlayacağız.
 
2021’de piyasaya sürülen oyunun yeniden üretilmiş versiyonu
 
 
 
 
2D grafik stili sunan ve piksel sanatını harmanlayan bu oyun, temelde 2012’de çıkan ilk oyunun yeniden yapımı. Yeniden üretilmiş bu sürümde birçok özellik ve iyileştirme bizi bekliyor. Grafik yükseltmelerden efektlere, optimize edilmiş seslerden çevresel tasarıma kadar pek çok yeni unsur oyunda bizleri bekliyor olacak.
 
Bu üretim versiyonunda geliştirilmiş ekran çözünürlüğünün yanı sıra harita düzenlemeleri, karakter düzenlemeleri ve oyun içi nesne düzenlemeleri bizleri bekliyor olacak. Pek çok yeni özelliğin bizleri bekleyeceği bu yapımda orijinal oyunun temellerini korumanın yanı sıra çeşitli bulmaca düzenlemeleri de yer alıyor. İlk oyundan bu yana çok yol kat eden bu yapımın bizi farklı maceralara götürdüğünü ve bu maceraları daha da çeşitlendirdiğini söyleyebilirim.
 
Gelişmiş grafiklere ve akıcı oynanışa sahip bu yapımda yeniden tasarlanan sanat eserleri, bulmaca çözmede iyileştirmeler, grafik iyileştirmeleri, harita ve karakter iyileştirmeleri, efekt iyileştirmeleri ve dahası bizleri bekliyor olacak. Ayrıca oyundaki yeni sohbet sistemi sayesinde oyundaki arkadaşlarınıza ipuçları sunabilir ve bu sayede onlarla etkileşimde bulunabilirsiniz. Bu sistemle birlikte oyundaki karakterlerle bağlantı kurabileceğiz ve onlarla daha verimli sohbet edebileceğiz.
 
 
 
Oyunda yapılan iyileştirmelerin yanı sıra çeşitli modlar da olacak. Bu modlarla birlikte oyun daha da oynanabilir ve daha eğlenceli hale gelecek. Oyundaki bu yeni mod ile birlikte küçük görünen nesneleri bir arada yapabileceğiz ve kesinlikle yakınlaştırma yapabileceğiz. Yani yakınlaştırma modu sayesinde etkileşimde bulunduğumuz nesne küçükse, o cismi daha yeterli tespit edip neyin ne olduğuna karar vereceğiz.
Dolayısıyla yepyeni yapıda bu durum ön plana çıkarılmış ve bu sorun tamamen ortadan kaldırılmıştır.
 
Yukarıda da belirttiğim gibi gergin bir atmosfere sahip bu macera oyununda farklı özellikler, yeni modlar ve dahası bizleri bekliyor olacak. Güzelleştirilmiş özelliklerin yanı sıra farklı modlar da içeren bu oyunda bu sanat galerisinden çıkmaya çalışacağız. Çeşitli bulmacalar karşımıza çıkacak ve biz de bu bulmacaları çözmeye çalışacağız. Bulmacaları çözdükçe ve çevredeki nesnelerle etkileşime girdikçe buradaki olayları anlamaya ve çıkış yolunu yavaş yavaş çözmeye çalışacağız. Yavaş başlayan ancak süreç içinde kendini açan bir yapıya sahip olan bu oyun bize küçük bir macera sunuyor diyebilirim.
 
Oyunun diğer doğal en değerli özelliği ise müzikleridir. Oyunun arka planında yer alan müzikler sayesinde oyun içerisinde duygusal ve duygusal hale gelebiliyoruz. Oyunun temel amacı elbette bize bir hikaye sunmak ve bu sanat galerisinden çıkmak. Elbette bu tuhaflıkların yaşanması durumunda fonda çalan ve kulağımıza kadar çalan müziğin değeri büyük. Bu nedenle müzik bu oyunda çok yer kaplıyor ve bizi etkileyen bir diğer unsur da bu müzik. Oyun içerisinde sırlarla dolu bu macerada fondaki müzik zaman zaman bizi duygulandırıyor ve hikayesiyle birlikte daha etkili bir şekilde karşımıza çıkıyor. Hem karakterleri hem de hikayesi ile bizi etkilemeyi amaçlayan bu yapımda çeşitli bulmacalar bizleri bekliyor.
 
 
 
 
Bu şekil yandan görünüm piksel sanatına sahip korku macera oyunlarını seviyorsanız, bu üretime bir göz atabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğim gibi ilk oyun 2012 yılında çıkmıştı ve bu yapım tamamen yeniden üretilmiş bir versiyon. Yeniden üretilmiş sürümle birlikte birçok özelliğin geldiğinden yukarıda bahsetmiştim. Şimdi ise oyun 9 Mart’ta Switch konsoluna geliyor. Switch konsolu sayesinde bu oyunu her yerden deneyimleyebilir ve ardından kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Oyunun fiyatı şu an Steam sayfasında 130 TL. Switch konsollarda ise yerelleştirme sorunu olmadığı için dolar ile satın alınabilir.
 
Şu an için oyunun Switch versiyonunun fiyatı belli değil. Öte yandan Switch sayfasında kesin çıkış tarihi belirtilmese de oyunun 9 Mart’ta Switch konsoluna geleceği birçok kaynakta belirtiliyor.
 
– Train Life: Bir Demiryolu Simülatörü (28 Mart: Anahtar, ulaşım, simülasyon)
 
 
 
Simteract tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanan ulaşım, tren, simülasyon oyunu Train Life: A Demiryolu Simülatörü, 28 Mart’ta Switch konsoluna geliyor. Daha önce PC için yayınlanan oyun bizlere birçok içerik sunuyor.
 
Simülasyon öğeleri içeren bu yapımda sürücü koltuğuna oturuyor ve ulaşım ağı kuruyoruz. Hem yönetici hem de tamirci olarak ilerlediğimiz bu oyunda tüm kontroller bizim elimizde. Oyunda bir demiryolu şirketimiz var ve bu şirkette çalışan ve yönetici olarak yer alıyoruz. Geniş bir ulaşım ağı kuracağımız bu oyunda bir yerden bir yere yolcu veya yük taşıyabileceğiz ve farklı ülkelere taşıyabileceğiz.
 
Simülasyon severlerin oynayabileceği ve keyifli deneyimler yaşayabileceği bu demiryolu simülasyon oyununda farklı bölge ve ülkelere giderek çeşitli pazarlıklar yapıp yeni sözleşmeler imzalayacağız. Yeni sözleşmeler imzalayarak farklı görevler üstlenecek ve farklı lokasyonlara yolcu ve yük taşıyabileceğiz. Taşıdığımız bu kargolar sayesinde oyun içi jeton kazanarak hem ulaşım ağımızı hem de istasyonumuzu genişletip geliştireceğiz.
 
 
 
Her binayı kontrol edeceğimiz oyunda çeşitli özellikler bulunuyor. Train Life: A Railway Simulator’da çeşitli sözleşmeler imzalıyoruz ve farklı bölgelere gidebiliyoruz. Ayrıca geniş bir ulaşım ağı kurarak kasabalardan ormanlara, dağlardan kırsal alanlara hatasız hareket edebiliyoruz. Ayrıca oyunda ilerlediğimiz trenin tüm özelliklerinden faydalanabiliyoruz. Örneğin trenin fren gücünü ayarlayıp hatasız gideceğimiz yere yönlendirebiliriz.
 
Dinamik hava koşullarının da yer aldığı bu oyunda çeşitli doğa olayları bizleri bekliyor olacak. Örneğin bir ülkeden diğerine geçerken güneşli bir zamandan yağmurlu ve karlı bir atmosfere geçebiliriz. Bu da oyunda farklı atmosferlerin bizlere sunulacağı anlamına geliyor. Dinamik hava koşullarının varlığı, oyuncular için çeşitli zorlukları beraberinde getirir. Çünkü bu kuvvetli hava koşullarında çeşitli uyarılar yapılıyor ve bu uyarı ve uyarıları göz ardı etmememiz gerekiyor. Bunlara uyarsak daha sağlıklı bir kargo taşımacılığı işi yapmış oluruz.
 
Oyunda çeşitli lokomotifleri ve trenleri sürmenin yanı sıra sözleşmeleri kabul ederek ve her sözleşmeyi farklı şekilde yerine getirmeye çalışarak da daha fazla para kazanıyoruz. Bu bölümde yeni rotalar keşfedip farklı ülkelere geçiyoruz ve bu farklı ülkelerin farklı olanaklarından yararlanmaya çalışabiliriz. Oyunda kargo veya yolcu taşımacılığı faaliyetlerine girebiliyor ve bu faaliyetler kapsamında çeşitli miktarlarda paralar kazanabiliyoruz. Oyunda yeni yollar keşfedebilir ve bu gezilerde ulaşım ağımızı genişletebiliriz.
 
 
 
Bu yapımda farklı ülkeler ve çeşitli istasyonlar var. Buralara zaman zaman uğrayıp çeşitli sözleşmeler imzalayabilir, kendi ulaşım ağımızı oluşturabilir ve daha fazlasını yapabiliriz. Oyunda yine kendi trenimizi özelleştirebileceğimiz çeşitli seçenekler bulunuyor. Bu sayede kendi trenimizi oluşturup sanat yöntemini kendimize göre yapabiliriz. Oyunda trenin dıştan içe birçok parçasını özelleştirebiliyor ve değiştirebiliyoruz. Oyunda bizi oyuna çeken unsurlardan biri de bu.
 
Tüm bunların dışında oyunda gerçek simülasyon unsurları da bulunuyor. Örneğin gerçek hayattaki çeşitli istasyonlar doğrudan bu oyunda yer alıyor. Train Life: Bir Demiryolu Simülatörü, Berlin’in merkezindeki tren istasyonunu, Zürih’in merkezindeki tren istasyonunu ve daha fazlasını, gerçek hayattaki istasyonların ortasında içerir. Bu kısımlar istasyonların gerçek hayattaki maketlerinden alıntılar olarak karşımıza çıkıyor.
 
Oyunda ülkeden ülkeye seyahat ederken doğal afetler olabiliyor. Dinamik hava koşulları olduğundan yukarıda bahsetmiştim. Bunun dışında yine çeşitli tehlikeler ve anlık olaylar bizleri bekliyor olacak. Örneğin bir yük taşırken önümüze bir ağacın düştüğünü görebiliriz ya da yolları kapatan bir kar kütlesi olduğunu deneyimleyebiliriz. Bundan dolayı bu oyunda çeşitli doğal afetlerle anında karşılaşacağız ve bunlara anında tepki vermemiz gerekecek. Karar verme sisteminin ön plana çıktığı bu oyunda gerçekçi düşünmek gerekecek.
 
 
 
Oyunda yukarıda da belirttiğim gibi kendi trenimizi özelleştirip geliştirebiliyoruz. Ayrıca makul kesintiler her kargo taşıma ve bakım gerektirdikten sonra bozulabilir. Çeşitli atılımlar yapıyoruz ve hem bakım masraflarını karşılamak hem de treni geliştirmek için oyun içi para harcamamız gerekiyor. Bunun için daha fazla kontrat almamız ve daha fazla göreve gitmemiz gerekiyor.
 
Train Life: A Railway Simulator’da yeniden yönettiğimiz bu trene ve şirkete çeşitli çalışanları alıp makul görevlere gönderebiliyoruz. Hem bunları ödeyebilir hem de çalışanlar sayesinde iş ve ulaşım ağımızı genişletebilirsiniz.
 
 
 
Genel olarak oyun bu unsurları içeriyor ve bize çok daha fazlasını sunuyor. Oyunda hem tamirci hem de yönetici olarak yer alıyoruz. Harika maceralara ve ülke turlarına çıktığımız bu oyunda oyun içi para kazanmak ve kendi şirketimizi büyütmek için buradayız. Ulaşım simülasyonu ve tren oyunlarını sevenler bu yapımıza da göz atabilirler. Daha önce PC platformunda çıkan oyun, şimdi de Switch konsoluna geliyor. 28 Mart’ta Switch konsolunda görücüye çıkacak olan bu ürün için ön sipariş verebilirsiniz.
 
Oyunun standart versiyonu şu anda Switch sayfasında 29.99$, diğer versiyonu ise 39.99$. Yukarıda da belirttiğim gibi Switch sayfasından oyunu ön sipariş verebilirsiniz.
 
– Oturum: Skate Sim (16 Mart: Geçiş, simülasyon, kaykay)
 
 
 
Oturum: Crea-ture Studios tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanan kaykay simülasyon oyunu Skate Sim, 16 Mart’ta Switch konsoluna geliyor. Gerçekçi bir simülasyon yapısına sahip olan bu spor kaykay oyununda çeşitli hareketler yapabiliyor, farklı zıplamalar gerçekleştirebiliyoruz. stilleri ve oyunda tam bir kaykaycı olarak yer alın. Önceki kaykay oyunlarına göre daha ileri teknolojiye ve daha gerçekçi bir yapıya sahip olan bu oyun aynı zamanda fizik mekaniğini de içeriyor. Daha önce PC platformuna çıkan bu oyun, şimdi de Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor.
 
1990’lardan ilham alan bu kaykay simülasyon oyunu, gerçek bir deneyim sunmaya çalışıyor. Oyunda kaykay üzerinde zıplayabilir, özgün hareketler yapabilir, hızlı bir şekilde bir yerden başka bir yere atlayabilir ve daha fazlasını yapabiliriz. Gerçek hayatta bir kaykay üzerinde yapabileceklerimizin hepsini bu oyunda gerçekleştirebiliyoruz. Simülasyon öğeleri içeren bu kaykay oyununda gerçekçilik ön plandadır.
 
Gerçekçi bir yapı benimsemeye çalışmak
 
 
 
 
Bizlere tam bir kaykay simülasyon oyunu deneyimi sunmayı amaçlayan oyunda çeşitli kaykaylardan ekipmanlara, kıyafetlerden çeşitli özelleştirmelere kadar pek çok özgürlük bizleri bekliyor olacak. Oyunda bulunan fizik motoru sayesinde gerçekçilik ve kaykay hareketleri ön planda olacak. Gerçek hayatta olduğu gibi bu oyunda da yapacağımız işlemler benzer olacaktır. Eksiksiz bir kaykay deneyimi sunmayı hedefleyen bu oyunun ilk etabında öğretici bir giriş olacak. Temel hareketleri ve sürüş dinamiklerini öğrendikten sonra yavaş yavaş kaykay simülasyonuna geçiş yapmaya başlayacağız.
 
Özelleştirme seçeneklerini içerir
 
 
 
Çeşitli özelleştirmeler ve iyileştirmeler içeren bu oyunda kaykaylardan ekipmanlara kadar pek çok öğeyi ve içeriği özelleştirebileceğiz. Kendimize göre özelleştirebileceğimiz bu ekipmanlar sayesinde farklı bir tarz benimseyip diğer oyunculardan farklı bir şekilde bu dünyada yer alacağız. Kaykay sporuna ilgi duyan ve bu sporu seven oyuncular mutlaka bu yazıya göz atmalıdır. Daha önceki kaykay oyunlarından esinlenilen bu oyunda gerçekçilik ön plana çıkmış. Bu nedenle eski kaykay oyunlarının özellikleri bu yapımda gelişmiş bir biçimde yer almaktadır.
 
Farklı kontrol cihazları ile savrulacağımız bu kaykay spor oyununda farklı zorluk seçenekleri bulunuyor. Her oyuncuya hitap etmeye çalışan bu oyun, kolaydan zora doğru mükemmel bir zorluk seçeneğine sahiptir. Session: Skate Sim ile istediğiniz zorluk seçeneğini seçip gerçekçi bir kaykay simülasyonu deneyimine hazırlanabilirsiniz. Gerçek hayatta olduğu gibi oyunda da pek çok kaykay hareketi bulunuyor. Bu hareketleri istediğiniz arenalarda ve bölgelerde gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz kaykay üzerinde tahtayı çevirerek çeşitli hareketler yapabilir veya farklı kaykay stillerini deneyebilirsiniz. Buradaki hamleler ve kişiselleştirmeler tamamen biz oyunculara kalmış. Dolayısıyla bu yapımda her oyuncu farklı bir deneyim yaşayabiliyor.
 
Kaykay kültürünün ve yapısının yer aldığı bu oyunda farklı şehirler ve bölgeler bulunuyor. Buradaki kaykay alanlarının her biri farklı özelliklere ve farklı platform öğelerine sahiptir. Burada kaykayınızı dilediğiniz gibi kullanabilir ve gerçekçi bir deneyim yaşayabilirsiniz. Oyunda rastgele puanlama veya puanlama sistemi yoktur. Bu nedenle sadece kaykayınızı alıp kullanabilir ve kendi hareketlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 1990’lardan esinlenerek kaykay sporunun zirve yaptığı yıllar bizlere sunuluyor. Bu yıllar kaykayın zirvesini temsil ediyor.
 
Hareketlerimizi kaydedebiliriz.
 
 
 
Kaykay simülasyon oyununda doğal olarak yapacağımız hareketleri ve gerçekleştireceğimiz şovu kaydetmemiz gerekiyor. Bunun için geliştirici ekip, oyun içerisine video kayıt sistemi eklemiş. Bu mekanik sayesinde hareketlerimizi fotoğraflayabilir veya kaydedebiliriz. Bu sayede diğer oyunculara da çeşitli şovlar sunarak bu görüntüleri aktarabiliyoruz. Oyunda video kaydı oluştururken günün saatini, görüş alanını, kamera merceğini, ışığın çarpma açısını ve daha fazlasını kendimize göre ayarlayabiliyoruz. Bu nedenle, görüntü kaydında küçük bir düzenleme yapabilir ve bunları diğer oyunculara sunmak için belgelerimizin ortasına kaydedebiliriz. Bu, hareketlerini ve kendi gelişimini görmek isteyen oyuncular için çok güzel bir mekanik.
 
Film modu olarak adlandırılan oyunda klip modu ile en güzel görüntüleri oluşturmaya çalışacağız ve diğer oyunculara karşı gösteriş yapmaya başlayacağız. Oyun içerisinde çeşitli aksiyon hareketlerini yapabileceğiz ve bu sayede kaykayımızı daha iyi yönetebileceğiz. Oyunda yaptığımız her hareketi görüntü üzerine kaydedip döküman olarak sunabileceğiz. Oyundaki tüm bu eşyalar sinema modunda olacak. Kaydettiğimiz görüntü içerisinde çeşitli düzenlemeler ve düzenlemeler yapabileceğiz. Bu sayede daha zarif bir görüntü elde edebileceğiz ve hareketlerimizi kayıt altına alabileceğiz.
 
Baştan aşağı özelleştirmeler içerir
 
 
 
Bir sokak kaykaycısı olarak atıldığımız bu simülasyon oyununda yukarıda da belirttiğim gibi çeşitli özelleştirmeler yer alacak. Gerçek kaykay markalarından çeşitli özelleştirmelere kadar pek çok eşya bu oyunda yer alacak. Kıyafetten ayakkabıya, kaykaydan şapkaya kadar pek çok eşyayı değiştirip özelleştirebileceğiz. Bu özelleştirmeler sayesinde diğer oyunculardan farklılaşacağız ve kendimizi eşsiz hissedeceğiz. Geliştirici grubuna göre gerçek markalardan yaklaşık 200 farklı özelleştirme seçeneği olacak. Bunların ortasından seçim yapmak tamamen bize kalmış olacak.
 
Kaykayı geliştirebiliriz
 
 
 
Yukarıda bahsettiğim özelleştirme ve modifikasyonların dışında oyunda çeşitli iyileştirmeler de bulunuyor. Bu gelişmelerin ortasında kaykayımızı geliştiriyor ve kendimize uygun kaykayı tasarlıyoruz. Örneğin kaykayın tekerleklerini değiştirebilir, tahtadaki yapıyı farklı bir yapıya dönüştürebilir ve daha fazlasını yapabiliriz. Bu değişiklikler tamamen bize ait ve eğer hareketleri düzgün yapabilirsek hangi board’da kendimizi daha rahat hissediyorsak ona geçebiliriz. Bu sebeple kaykayın özelleştirilmesinin bu oyunda çok değerli olduğunu söyleyebilirim.
 
Simülasyon kaykay oyunu Session: Skate Sim, 2022’de PC platformuna çıktı. Şimdi ise 16 Mart’ta el konsolu Switch konsoluna geliyor. Switch konsolu sayesinde her yerden bu oyunu oynayabilir ve seyahatlerinizde bunu yaşayabilirsiniz. Switch konsoluna geçiş yapacak olan bu oyun şu an ön siparişe açık durumda. 49,99 dolar fiyat etiketine sahip olan bu ürünü ön sipariş verebilirsiniz. Oyunun Steam fiyatı ise 172 Türk Lirası.
 
Simülasyon kaykay oyunları günümüzde pek popüler değil. Çok nadiren çıkıyor. Kaykay sporunu seven oyuncular için geliştirilen bu oyunu mutlaka denemelisiniz. Bu yapım şimdilik karşımıza çıkan en yeni ve en yeni kaykay oyunudur. Bundan dolayı daha önce kaykay oyunları oynamış olanlar bu üretime bir göz atabilir, bu deneyimin ne kadar geliştiğine tanık olabilir ve aradaki farkı görebilir.
 
– Ezbere Bil… (9 Mart: macera, hikaye, romantizm)
 
 
 
Ice-Pick Lodge tarafından geliştirilen ve ekibin yayınladığı hikaye odaklı macera oyunu Know by Heart, 9 Mart’ta Switch konsollarına gelmeye hazırlanıyor. Farklı sonlara sahip bu yapımda seçimler de oldukça değer kazanıyor. Oyunda hikaye odaklı bir yapı benimsenmiş ve bize tam bir hikaye anlatımı olayı denenmiştir. Oyunun temelinde arka planda işlenen bu hikaye sayesinde bizi romantik ve duygusal bir dünyaya sürüklüyor. Bu şekilde oyundan etkilenmemiz gerekiyor.
 
Hikaye odaklı bu macera oyununda karşımıza çizgi tarzı grafikler çıkıyor ancak bu yöntem biraz farklı bir şekilde yorumlanmış. Oyunda ana karakterimizin, diğer karakterlerin ve kişilerin rastgele bir yüzü yoktur. Duruma göre ahşabı yontarak yaratılmış insan hissiyatı verir. Oyunda duyguların yansıtıldığı ve aktarıldığı rastgele bir hız terimi yoktur. Bu nedenle oyunun bu konuda sadece hikayesine ve hikaye anlatımına dayandığını söyleyebilirim.
 
Yaklaşık 5 saatlik bir hikaye içeren ve oyunculara hikaye odaklı bir macera sunmayı amaçlayan bu oyunda fonda çeşitli duygu yüklü müzikler çalıyor. Bu müzikler sayesinde oyundaki hikayeye daha çok odaklanıyoruz ve kendimizi oyunun içine daha çok kaptırabiliyoruz. Farklı sonlara sahip bu oyunda her oyuncu farklı bir deneyim yaşıyor ve farklı sonlara gidebiliyor.
 
 
 
Oyunun bazı noktalarında seçimlerle karşılaşabiliyoruz, bu seçimler sayesinde her oyuncu farklı bir noktaya girebiliyor. Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda farklı sonlar bulunuyor ve bu sonlara gitmek için yaptığımız seçimler oldukça değerli. Oyundaki seçimler zaman zaman karşımıza çıkıyor ve buna göre düşünüp atak yapmamız gerekiyor.
 
Duygusal ve romantik bir hikayeye sahip olan bu oyun, kolay oynanabilen bir yapıya sahiptir. Ezbere Bil… oyunu bize sinematik bir hikaye deneyimi sunuyor, bu nedenle oynaması ve kontrolü zor değil. Oyuncunun her kesimine hitap eden bir kontrol yapısı ile karşımıza çıkan bu yapımın asıl amacı hikayeyi anlatmak ve o duygusal ve romantik hikayeyi bizlere aktarmaktır.
 
Kurgusu ve fonda çalan müziği ile ön plana çıkan bu oyunda harika bir maceraya atılıyoruz. Oyunda ilerledikçe ve çeşitli seçeneklere maruz kaldıkça orta sıralarda küçük oyunlarla da karşılaşıyoruz. Bu küçük oyunları tamamlayarak hikayemize kaldığımız yerden devam ediyor ve çocukluk anılarımıza dönüyoruz. Eski kayıp anılara geri döndüğümüz bu oyunda ana karakterimizi kontrol ederek çocukluk anılarına geri dönüyoruz.
 
 
 
Oyunda sakin bir kasabadayız, bu kasabada her şey günlük pembe ama bu durumun sıkıcılığından sıkılan ana karakterimiz her gün aynı şeyi yapmaktan sıkılıyor. Bu nedenle de buna bir çözümleme getirmek için bir maceraya atılmak istiyor. Bu maceraya atılmak için bu kasabada arkadaşlarıyla birlikte para harcamak ve eski anılarına dönmek ister. Büyüdüğünü anlayan ana karakterimiz bu durumu karşısındaki insanlara aktarır ve geçmişinin izlerini gözler önüne serer. Geçmişle bağı çok güçlü olan bu ana karakterle girişeceğimiz bu macerada çocukluğumuza geri dönecek, birbirinden farklı küçük oyunlar çözecek ve duygusal olarak bize hitap eden bir hikayeye yer vereceğiz.
 
Yukarıda da belirttiğim gibi yaklaşık 4-5 saatlik bir macera oyunu deneyimi sunan bu oyun aynı zamanda farklı olay örgüsüne ve hikaye unsurlarına sahip. Yukarıda da belirttiğim gibi her oyuncu oyun içerisinde farklı bir deneyim yaşıyor ve farklı sonlara ulaşabiliyor. Ezbere Bil… dallara ayrılan bir hikaye yapısına ve farklı son mekaniklerine sahiptir. Bundan dolayı bu oyunda her oyuncunun farklı seçeneklere erişimi var ve her oyuncunun farklı bir deneyim yaşadığını söyleyebilirim.
 
Sakin bir kasaba atmosferi sunan bu oyunda duygusal ve romantik bir hikaye bizlere aktarılmaya çalışılıyor. Sovyet sonrası bir dönemi anlatan bu oyunda oldukça sonlu bir yapı bizleri bekliyor. Oyunda arka planda farklı küçük oyunlar ve çeşitli müzikler bulunmaktadır. Bu küçük oyunlar sayesinde oyunda biraz daha fazla zaman geçirmeye çalışıyoruz ve elbette sadece kuru bir hikaye ile karşı karşıya kalmıyoruz. Oyunda sadece hikaye unsuru yer alsaydı, oturup oyunu izlerdik. Bundan dolayı bu bize keyif vermezdi ama geliştirici grup küçük oyunlarla biraz daha süslemek istedi ama oyundaki küçük oyunlar bizi ne kadar eğlendiriyor veya sıkıyor bilemiyoruz.
 
 
 
Oyun içindeki küçük oyunların biraz farklı olması ve hikayeyle alakalı olması gerekir. Bu nedenle oyuncuların küçük oyunların ortasında bu hikaye ile bağ kurmasının çok daha yeterli olacağını düşünüyorum. Asıl amacın hikaye anlatmak olduğu bu macera oyununda ana karakterimizle duygusal bir maceraya atılıyoruz, ana karakterimizin düşünce ve duygularını görebiliyor, geçmiş anılarına gidip ana karakterle bağ kurabiliyoruz. karakter.
 
Ana karakterle bağ kuracak ve onunla olan bağımızı güçlendirecek bu yapımda farklı görseller, etkileşime girip konuşabileceğimiz farklı karakterler, bölgeler ve daha fazlası yer alıyor. Her bölgede hikayemiz kaldığı yerden devam ediyor ve hikayemizi ilerletmek için karşımıza çıkan küçük oyunları yapmamız gerekiyor.
 
Hikaye odaklı macera oyununda ana karakterimiz ile farklı yerlere gidebilir, kasabayı gezebilir ve buradaki insanlarla etkileşime geçebiliriz. Oyunda bir gece ve gündüz döngüsü var ve bundan dolayı sahne ortasındaki farklılıkları görebiliyoruz. Oyunda karşımıza çıkan ufak tefek oyunlar (fragmandan da görüldüğü üzere) hikaye ile nadiren alakalı oluyor ancak zorluk derecesi konusunda tartışabiliriz.
 
 
 

Oyunda anlatılan hikaye kapsamında ekstra animasyonlar ve ara sahneler tarafımıza sunuluyor. Bu orta sahnelerde arka planda bir anlatıcı var bu sayede oyunu daha iyi anlayabiliyoruz. Oyunda sunulan bu hikaye kapsamında sinematik bir deneyim bizlere aktarılıyor diyebilirim.

Oyunda bir kasabadayken her meslekten insan var ve oyun içinde farklı mekaniklerle karşılaşabiliyoruz. Oyunda bir çok sinematik sekans var ve bu sekanslar üzerinden bize bir hikaye anlatılıyor. Oyunda yine farklı mevsimler var: Yağmurlu bir günden karlı bir sabaha uyanabiliriz. O zaman yaz sezonuna gerçek bir adım atabiliriz. Hem atmosferi hem de hikaye anlatımıyla dikkat çekmeyi amaçlayan bu yapım bizleri kısa bir maceraya çıkarıyor.
 
Hikaye odaklı ve seçim odaklı oyunları seviyorsanız bu yazımıza da göz atabilirsiniz. Oyun 2022 yılında PC platformuna çıkmıştı. Şimdi ise Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. 9 Mart’ta Switch konsoluna gelecek olan bu yapımı her yerden oynayabilirsiniz. Switch el konsolu sayesinde ister seyahatte ister evde oturarak bu oyunu deneyimleyebilirsiniz. Konsolun faydaları bunlar diyebilirim.
 
 
 
Daha önce PC platformuna çıkan bu hikaye odaklı macera oyunu Steam’de 32 TL’ye satılıyor. Oyunu satın alıp kütüphanenize ekleyerek hemen oynayabilirsiniz. Switch konsolunda şimdilik rastgele bir ön sipariş açık değil. Öte yandan Switch mağazasında rastgele bir yerel fiyatlandırma olmadığı için 20 dolar gibi bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkacak.
 
– Mari ve Bayu – Eve Giden Yol (9 Mart: Geçiş, aksiyon, macera, aile)
 
 
 
Skinny Bandit tarafından geliştirilen ve PID Games tarafından yayınlanan aile temalı aksiyon macera oyunu Mari and Bayu – The Road Home, 9 Mart’ta Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Renkli görsellere ve ilgi çekici ortamlara sahip bu macera oyununda biz büyük bir yolculuğa çıkacak ve karşımıza çıkan bulmacaları çözmeye çalışacak. Oyunda bir karınca karakteri kontrol edecek ve biz çevresel faktörler ve çeşitli eşya ve eşyalar ile karşımıza çıkan engelleri aşmaya çalışacağız. Ailecek oynanmaya uygun ve şiddet unsuru içermeyen bu oyunda keyifli ve eğlenceli bir içerik yaşayacağız.
 
Oyun temel olarak co-op modu üzerine kurulu ve tek oyunculu oyun deneyimi de elde edebileceğiz. Fakat oyun co-op teması üzerine hazırlandığı için bu oyunu iki kişi oynamanın daha eğlenceli bir deneyim yaşatacağını söyleyebilirim. Oyunda iki farklı karakter olacak, bu karakterlerden biri karınca olacak ve obur Ateşböceği olarak yol gösterici bir rol üstlenecek. Oyunda farklı bölümler ve bölgeler olacak ve ilerleyerek çeşitli problemlerle karşılaşacağız ve bu problemlerin üstesinden gelmek için etrafta ve etrafta bulduğumuz nesneleri kullanmaya çalışacağız. Örneğin yüksek ve geçilmez bir yere denk geldiğimizde etrafta bir tüy bulacağız, bu tüy ile yukarı doğru süzülebilecek ve kendimizi hata yapmadan karşıya atabileceğiz. Bu tarzda üstesinden gelmemiz gereken farklı zorluklar ve kısımlar olacak.
 
Oyunda yine eğlenceli ve keyifli mekanikler olacak. Ayrıca tüy üzerinde hatasız süzülebilecek. Öte yandan dost bir çekirgenin üzerine atlayıp onunla hızla ilerleyebileceğiz. Oyunda bu tarz eğlenceli mekaniklerin yanı sıra farklı ve ilgi çekici. Oyunda bize çeşitlilik katan unsurlardan biri de bu ve bu tür yeniliklerin bizi oyuna bağladığını söyleyebilirim.
 
 
 
Oyunda elbette arka planda bir hikaye olacak ve bu hikaye kapsamında karınca karakterin kardeşini bulmasına yardımcı olacağız. Elbette oyunda farklı bölümler olacak ve bu bölümlere karşı ateş böceği bize yardımcı olacak. İki kişi olarak oynayabileceğimiz bu oyunda kardeşimizi bulma serüveninde güçlü yanlar olacak ve bu güçlü yanların üstesinden gelmek için çeşitli stratejiler ve planlar yapmak zorunda kalacağız.
 
Bize sunulan bu dünyada arka planda gerçekçi yapılar olacak ve burada daha çok orman atmosferi ile karşılaşacağız. İlerlediğimiz her bölümde ve bölümde farklı platform öğeleri ve macera öğeleri görünecektir. Burada bir ağacın bir kısmına binip, gerçek bir tüy yardımıyla aşağı süzülebileceğiz ve çeşitli zorlukların üstesinden gelmeye çalışacağız. Oyunun her bölgesinde bu kadar farklı mekanikler ve eğlenceli anlar bulunabiliyor.
 
Hem duygusal hem de büyük bir maceraya atılacağımız bu yapımda, kardeşimizi bulma yolunda küçük bir karınca olarak gidecek ve bu küçük karınca ile koca bir dünyaya adım atacağız. Küçük olmamıza rağmen büyük işler başarabileceğimiz bu yapımda karşılaştığımız zorlukları aşmak adına çeşitli atılımlar yapacağız ve bunları tek başınıza ya da arkadaşımızla çiftler halinde oynayabiliyorsunuz.
 
 
 
Kardeşimizi bulmaya devam edeceğimiz bu oyunda çeşitli güçlere sahip olacağız ve siz de bu güçleri doğru yerde ve doğru zamanda kullanmak zorunda kalacaksınız. Oyunda büyük bir taşla karşılaşacağız ve tabi ki bu taşı aşmak için çevresel faktörleri kullanmak zorunda kalacağız. Bunu yapmak için önce bir tüye ihtiyacımız olacak. Bu kuş tüyüne binecek ve Ateşböceğinin yardımıyla bu taşı aşmak için tepelere süzüleceğiz. Ateşböceği bariz bir boşluktan tüyün içine üfleyecek ve bu darbe ile tüy havalanacak ve bu büyük taşı geçmeye başlayacağız. Bu durumda oyunda farklı kombinasyonlar ve mekanikler yer alacak. Dolayısıyla bu oyunda her iki oyuncunun da koordineli ve planlı bir şekilde hareket etmesi gerekecektir.
 
Tek kişilik ya da iki kişilik olarak oynayacağımız bu oyunda tek kişi ile oynamaya karar verirsek hem karıncayı hem de ateşböceğini kontrol edebiliyoruz ancak işbirliği modunda oynarsak her iki karakterin seçimi de bize kalmış. biz. İsterseniz siz karıncayı, diğer arkadaşınız ateşböceğini, isterseniz siz ateşböceğini, diğer arkadaşınız da karıncayı seçebilirsiniz. Bu seçim tamamen size kalmış. Her iki karakterin de kendine has yetenekleri ve avantajlı durumları var. Dolayısıyla her iki oyuncunun da bu oyunda farklı deneyimler yaşadığını söyleyebilirim.
 
Farklı oyun mekaniklerinin yer aldığı bu oyunda çevresel faktörler her bölümde farklı olacaktır. Örneğin bir yerde bir bilye ile karşılaşacağız ve bu bilyeyi doğrunun aşağısına yuvarlamak zorunda kalacağız. Elbette bunu karıncaların yardımıyla yapabiliriz. Karınca bilirsiniz, kendisinden kat kat ağır nesneleri ve besinleri taşıyabilen bir canlı olarak karşımıza çıkar. Bundan dolayı bu özellik oyun içinde güzel bir şekilde besleniyor ve bu haliyle karşımıza çıkıyor. Farklı zamanlamalar ve daha fazlasını gerektiren platform alanları yine oyunda bizleri bekliyor olacak.
 
 
 
Hareketli ve hareketli bir dünyayı keşfedeceğimiz bu oyunda yan görüş kamera perspektifi olacak. Bu iki boyutlu oyunda harika bir maceraya atılacak ve farklı bölgelerde farklı platform zorluklarını görebileceğiz. Eşsiz ortamlara sahip bu oyunda bir karıncanın gözünden dünyayı deneyimleyecek ve dünyanın bize nasıl göründüğünü deneyimleyeceğiz. Oyunda karanlık alanlar da olacak ve bu alanları aydınlatmak için ateş böceği sayesinde olacak. İki farklı karakterin yer aldığı bu oyunda her iki karakter de koordineli ve planlı bir şekilde ilerleyecek ve bu güçlü platform unsurlarını birbirlerine yardım ederek aşmaya çalışacaklar.
 
Nitekim ilgi çekici sanat tarzı ve grafikleri ile karşımıza çıkacak olan bu oyunda atmosfer ve görseller oldukça cezbedici. Bu yapım daha önce PC platformunda yayınlanmıştı ve şu anda 9 Mart’ta Switch konsolunda yayınlanmayı bekliyor. Switch konsolu içerisinde bu tarz yapımlar oldukça rahat ve kolay bir şekilde oynanabilmektedir. Bu konsol ile ister seyahatlerinizde ister oturduğunuz yerden dilediğiniz yerden oyun oynayabilirsiniz.
 
Farklı ortamları keşfedebileceğimiz ve farklı zorluklarla karşılaşacağımız bu oyunda 12 farklı ortam ve mekanik bizi bekliyor olacak. Su birikintilerinden ormanlık alanlara, çöp yığınlarından sinek dolu alanlara kadar pek çok farklı oyun içi durum bizlere sunulacak. Çeşitli tehlikelerin olduğu bu oyunda onları aşmak için elimizden geleni yapacağız ve kardeşimizi bulma yolunda bu macerayı bir şekilde bitirmeye çalışacağız.
 
 
 
Sineklerin yanı sıra oyunda yine her türlü tehlikeyle karşılaşacağız. Örneğin bir bölümde bir yılanla karşılaşacağız ve bu yılanın üstesinden gelmek için çeşitli adımlar atmaya başlayacağız. Doğru zamanlama gerektiren ataklar yapabildiğimiz bu oyunda zamanlama sayesinde bu formdaki tehlikelerin üstesinden geleceğiz.
 
9 dil desteğine sahip olan bu yapım, geçtiğimiz yıl PC platformuna da çıkmıştı. Oyun şu anda Steam platformunda satışta. 223 TL’den satışa sunulan bu ürünü PC platformunda ya da Switch konsolunuzda deneyebilirsiniz. Aksiyon ve platform oyunlarını seviyorsanız kesinlikle bu yazıya göz atın ve bir şans verin. Nitekim oyun bizlere keyifli ve farklı bir deneyim sunuyor.
 
– Remnant: From the Ashes (21 Mart: Switch, ruh benzeri, rol yapma, aksiyon, macera)
 
 
 
Gunfire Games tarafından geliştirilen, Gearbox Publishing tarafından yayınlanan ruh benzeri rol yapma aksiyon macera oyunu Remnant: From the Ashes, 21 Mart’ta Shirch konsoluna geliyor. Atmosferi ve rol yapma öğeleriyle öne çıkan bu oyunda , farklı düşmanlarla karşılaşıyoruz ve çeşitli baskın saldırıları yaparak bu düşmanları yenebiliyoruz. Oyunda her düşman türü farklı özelliklere sahip ve bu düşmanları yenmek için kendi stratejimizi ve planımızı oluşturabiliyoruz.
Oyunda farklı alanlara ilerleyerek farklı alanları keşfedebiliyoruz ve yeni silahlar alıp düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Etrafta bulduğumuz silahları geliştirebilir ve daha yüksek hasara sahip olabiliriz. Bu sayede başımız belaya giren düşmanları bile rahatlıkla yenebiliriz.
 
Oyunda bize sunulan dünyada çeşitli düşmanlar farklı bir boyuttan geliyor. Biz de bu boyuttaki düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu oyunda dünyaya kaos hakim ve biz bu kaosun yerine sistemi ve refahı getirmeye çalışıyoruz. Bunu getirmek için elbette düşmanları ve çeşitli tehlikeleri ortadan kaldırmak gerekiyor. Burada elimizdeki kılıca ve kendi oluşturabileceğimiz stratejiye güveniyoruz. Bu nedenle çıkacağımız bu macerada rol yapma öğelerini çok iyi fiyatlandırmak ve karşımıza çıkan düşmanları alt etmek çok değerli.
 
Oyunda elbette silahları, tabancaları sadece kılıç veya balta gibi yakın saldırılar için değil, aynı zamanda uzun saldırılar için de kullanabiliyoruz. Bizlere geniş kapsamlı bir silah kütüphanesi sunmayı hedefleyen bu oyun, daha önce PC platformunda çıkış yapmıştı. Oyunu ister tek kişilik isterseniz de online co-op modunda oynayabilir ve burada takımınızı oluşturarak düşmanlarınızı alt etmeye çalışabilirsiniz. Doğal olarak oyunu tek oyunculu yerine çok oyunculu yani arkadaşlarınızla takım kurarak oynamak çok daha keyifli olacaktır. Takımla oynamak, onlarla oynarken sohbet etmek ve bu tür oyunlarda daha fazlasını yapmak bizim için her zaman çok keyifli bir deneyim olacaktır. Bu sebeple oyunu arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ederim.
 
haber-erdemli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler